Toch met bemanning op weg naar Nederland!

01 juni 2016

Morgenmiddag – donderdag 2 juni - vertrekt de Cardo vanaf Sao Miguel (Azoren) richting Nederland. Oceaanzeiler Sam vergezelt schipper Luc op de thuisvaart.

 

Grootzeil en genua zijn door de lokale zeilmaker gerepareerd en gecheckt en inmiddels weer aangeslagen. De geneker-val heb ik vernieuwd nadat deze door te veel slijtage door het nieuwe blok boven in de mast was gaan schavielen. Het oude blok hadden we in Bermuda vervangen door een groter blok, maar dat zorgde voor een andere invalshoek van de val in de mast waardoor schavielen werd veroorzaakt.

De windmeter bij de navigatietafel binnen gaf geen richting meer aan, alleen snelheid. Door een kabel te vervangen bleek het gesloten circuit zowel binnen als buiten weer de gewenste gegevens op de displays te tonen.

Vandaag kon door het schitterend mooie weer, het hele schip luchten en alle vocht eruit trekken. Ook het voorcompartiment met geneker en schoten alsook reservevallen, toiletrollen, verbanddozen, en andere voorraadspullen kon goed gelucht worden. Alle kleding en beddengoed naar de wasserette en weer heerlijk zoutvrij en droog retour, maken de afvaart een prettig van wal steken!

Vanochtend kwam ik Sam weer tegen nadat we elkaar in Bermuda hadden ontmoet. Sam zeilt met een Oostenrijker een delivery naar de Middellandse Zee, maar heeft door technische mankementen veel tijd verloren. De Cardo biedt soelaas aangezien de planning is om rond de 20e juni in Nederland aan te komen, de datum waarop Sam terug wil zijn. Sam is een jonge zeezeiler met de nodige oceaan-ervaring en ik heb hem van harte als opstapper uitgenodigd.

Het stuk solo naar Zuid-Engeland leek mij een enorme uitdaging, maar ik kon niet volledig inschatten wat het effect op lijf en geest is van half uur op, half uur af. Het is waarschijnlijk verstandiger om dat te proberen wanneer het traject eenvoudiger en rustiger is en een dag of 3, 4 of 5 duurt, in plaats van de 10 - 11 dagen die de toch naar Engeland vergt. Jammer, maar het voelt goed om het zo te doen, het geeft in ieder geval de mogelijkheid om met 3 uur op, 3 uur af, de rust in mijn lichaam te bewaren!

Wij gaan het project Setting Sail for Cancer waardig afsluiten. De afgelopen weken is de aandacht afgeleid door de schade aan het schip die ons dwong om de route te verleggen naar Bermuda en door last minute wijzigingen in de bemanning. Nu ik met Sam helemaal klaar ben voor de laatste etappe, kan alle aandacht weer gaan naar Therapie op Maat, de klinische benadering en behandeling van kankerpatiënten door het Cancer Center Amsterdam. Want daar was het toch allemaal om begonnen. Het CCA vervult hier een vooraanstaande rol in die wereldwijd zeer gewaardeerd wordt en die veel kankerpatiënten helpt een draaglijker leven te leiden in een voor hen en hun omgeving zo pijnlijke levensfase.

Ik zie uit naar mijn terugkomst, het omarmen van mijn kinderen, het omarmen van mijn geliefden en alle mensen die het project setting-sail een warm hart hebben toegedragen!

De laatste etappe gaat in, de weersvoorspelling voor de komende dagen is gunstig, wind uit het zuidwesten en westen.

Tot in Amsterdam, de 25e juni!

Luc


 

Plaats hier uw reactie

 

Reacties

Door: roland zegger | Geplaatst op: 02 juni 2016

hoi Luc,
erg mooi dat je een goede zeiler aan boord hebt! goed voor jouw nachtrust en voor mijn gemoedsrust:)
goede vaart, geniet er nog even van
ciao, roland

Door: Cees en Marjan Visscher | Geplaatst op: 01 juni 2016

Lieve Luc
Wat zijn wij blij dat je een medezeiler hebt gevonden voor de laatste loodjes! We zijn supertrots hoe jij dit project draagt en uitdraagt en met een prachtig bedrag kunt bijdragen aan dit zo belangrijke onderzoek. We kennen je nog niet zo lang maar dat voelt helemaal niet zo. We kijken uit naar je thuiskomst!
Nog even de wind in de zeilen en je bent er!!
Liefs van ons.

Door: Jef Adriaens | Geplaatst op: 01 juni 2016

Veel zeilplezier en een behouden vaart Luc!Route

Map Setting Sail

Nog
dagen tot Luc terug komt!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Nieuws

28 juni 2016

25 juni Luc aangekomen in de haven van Amsterdam

" De tocht is volbracht"

07 april 2016

De Cardo vaart uit naar New York

Vandaag, 7 april, is de Cardo uitgevaren van Sint Maarten naar New York. Binnen drie weken verwacht schipper Luc Overtoom daar aan te meren.

26 februari 2016

Aankomst in St Maarten aan einde 10e etappe

De Cardo is op vrijdag 26 februari binnengelopen in de haven van Margot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten.
 
Make your donation
Make your donation
 
Join us in your holiday
Join us in your holliday
 
Check our sponsors
Sponsors
 
Follow us and keep in touch
Follow us and keep in touch
  • Sponsors