Op weg naar New York

09 april 2016

Op 7 april met opstappers Art, Erica en Margreet uitgevaren op weg naar NY op een kalme zee, 10 -15 kts oostenwind met de geneker.. De squalls trekken langs de horizon, het is nog heerlijk warm weer, we slingeren in voor de 1470 nautische mijlen.
De Cardo is de 11e etappe begonnen na een verblijf van enkele weken op en rond St Maarten. Dit is op de setting-sail reis vanuit meerdere oogpunten een welkome stop geweest. Diverse bezoeken uit Nederland hebben voor een heerlijke afleiding gezorgd: de mannen van vrijdag de 13e waarmee we de Heineken regatta beleefd hebben en waarmee we de gelegenheid kregen om op het podium het doel van ons project setting-sail voor een groot publiek toe te lichten. En de cruiseweek met Roland en Mayke die iets anders van start ging door mijn noodzakelijk gang samen met Tineke naar Curacao, maar daarover zo meer.

Het plan met Roland en Mayke was in ieder geval één of meerdere eilanden in de buurt van St Maarten te bezoeken. En alhoewel Anse Marcel en Grand Case aan de Franse zijde van het eiland aantrekkelijke culinaire en charmante plekjes heeft, leek ons een bezoek aan eilanden van ons koninkrijk ook aantrekkelijk.

Via St Barthelemy, waar in de baai enkele motor- en zeiljachten lagen die het in St Tropez heel goed zouden doen, naar Saba. Wat een prachtig mooie berg, én de hoogste van Nederland! Roland en ik gingen met het dinghy nog wel over de kop in de vanuit zee niet zichtbare branding waarbij helaas de bril van Roland in de diepte verdween. De nacht aan de mooring bleek erg hobbelig en daar St Eustachius niet al te ver ligt, dachten we daar de volgende nacht wel een goed plekje aan te treffen.

St Eustachius presenteert zich van verre door een reeks in het oog vallende olietanks, die het zuidwestelijke gedeelte ontsieren. Helaas, geen mooring en de ankerplaats net zo onrustig als bij Saba. Niet zo gek dat er maar 2 bootjes lagen! Dus terug naar St Maarten waarbij we in het donker aanliepen en ternauwernood op de valreep een kleine bovenwater uitstekend rots konden mijden, een narrow escape!

Tussen het bezoek van vrijdag de 13e en Roland en Mayke, hebben Tineke en ik nog genoten van Lagoonies, Grand Case en Anse Marcel, nog een bezoekje gebracht aan Anquilla en Marjan en Cees vanuit Nederland op bezoek gehad, zij zaten in een Airbnb.
Maar één van de meest opmerkelijke zaken was toch wel de noodzaak om, ter verkrijging van een visum voor de USA, naar een Amerikaanse ambassade of consulaat in de buurt te moeten afreizen.

Met onze Cardo, een non-autorized carrier, voldoet het esta visum niet. Barbados, Dominicaanse Republiek of Curacao bleken de opties om een interview op de ambassade aan te vragen. De Dom.Rep. had een wachttijd van 21 dagen, Curacao van 14 dagen en Barbados lastig te bereiken.

Daarom Louise Elstak, General manager van Bob Pinedo's stichting, gevraagd of zij een snellere weg wist! En inderdaad, zij heeft er voor gezorgd dat ik binnen 'n paar dagen op het Amerikaanse consulaat in Willemstad het interview had en nog een paar dagen later het paspoort met b1/b2 visum retour! New York ligt in het verschiet!

Plaats hier uw reactie

 

Reacties

Route

Map Setting Sail

Nog
dagen tot Luc terug komt!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Nieuws

28 juni 2016

25 juni Luc aangekomen in de haven van Amsterdam

" De tocht is volbracht"

07 april 2016

De Cardo vaart uit naar New York

Vandaag, 7 april, is de Cardo uitgevaren van Sint Maarten naar New York. Binnen drie weken verwacht schipper Luc Overtoom daar aan te meren.

26 februari 2016

Aankomst in St Maarten aan einde 10e etappe

De Cardo is op vrijdag 26 februari binnengelopen in de haven van Margot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten.
 
Make your donation
Make your donation
 
Join us in your holiday
Join us in your holliday
 
Check our sponsors
Sponsors
 
Follow us and keep in touch
Follow us and keep in touch
  • Sponsors