het schip 'Cardo'

Luc heeft zijn zeiljacht 'Cardo' de afgelopen jaren volledig gerenoveerd, op eigen kosten. De zeilen, kleppen, staand wand, luiken, teak delen, dieselmotor en navigatieapparatuur zijn allemaal gecontroleerd, vernieuwd en/of vervangen. Ook zijn zonnepanelen, een windgenerator en een watermaker geïnstalleerd.

 Alle aanpassingen, verbeteringen en toevoegingen en optimale communicatiemiddelen zijn geïnstalleerd om veilig de wereld over te zeilen. Tegenwoordig is de 'Cardo' stijlvol beplakt in een rood/blauw jasje, de kleuren van het VUmc CCA gebouw, gesitueerd naast de A10 ring rond Amsterdam.

Luc: "Het zeilschip 'Cardo' - een Bénéteau 41 - werd gebouwd in 2000. Toen was Mallorca (Ballearen) de thuishaven. Zij lag in Le Marin, Martinique in de Cariben van 2001 tot 2006. In deze periode gaf het schip mij, mijn vrouw en kinderen de kans om lang de mooie Cariben te varen en met volle teugen te genieten van dit deel van de wereld.

Nadat Trudy en ik de 'Cardo' naar Nederland zeilde in 2006 en naast ons huis aan de Veerse meer in Zeeland aangelegd hadden: een fantastische basis om de Nederlandse en Belgische wateren te verkennen en, uiteraard ook, voor de oversteek naar Groot Brittannië.

De 'Cardo' werd later aangelegd in de Amsterdamse haven van zomer 2013 tot het vertrek op 26 juli 2014. Ze ziet er fantastisch uit in de kleuren van VUmc CCA en is goed herkenbaar daardoor. Met als resultaat: Men is nieuwsgierig naar mijn verhaal van mij en mijn boot, overal waar ik ga."

Route

Map Setting Sail

Nog
dagen tot Luc terug komt!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Nieuws

28 juni 2016

25 juni Luc aangekomen in de haven van Amsterdam

" De tocht is volbracht"

07 april 2016

De Cardo vaart uit naar New York

Vandaag, 7 april, is de Cardo uitgevaren van Sint Maarten naar New York. Binnen drie weken verwacht schipper Luc Overtoom daar aan te meren.

26 februari 2016

Aankomst in St Maarten aan einde 10e etappe

De Cardo is op vrijdag 26 februari binnengelopen in de haven van Margot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten.
 
Make your donation
Make your donation
 
Join us in your holiday
Join us in your holliday
 
Check our sponsors
Sponsors
 
Follow us and keep in touch
Follow us and keep in touch
  • Sponsors